Jaktställ för fågeljakt

Bara för några år sedan så skaffade jag och min sambo en flatcoated retriever, som är en fågelhund. Vi köpte egentligen inte hunden för att jaga utan för att den är känd för att vara en lättlärd, snäll och glad hund. Passar ofta tillsammans med andra djur och barn, vi har två katter och två barn. Men så fort vi hade gått valpkursen hos uppfödaren så började vi dras in i fågeljakten då uppfödaren hade många kurser i detta. Vi blev så engagerade så vi köpte oss varsitt jaktställ ganska omgående. Sedan gick det fort att bli intresserade.

Snygga jaktställ

Jag kan säga med lite pinsamhet i rösten, att det första jaktstället som jag och min sambo köpte var enbart för att vi skulle passa in och se lika snygga ut som alla andra på kurserna vi gick. Det var lite klass över att ha ett snyggt och propert jaktställ, även om vi inte jagade själva ännu. En hatt, ett par gröna jaktbyxor och en beige jacka till, det var vad både jag och min sambo köpte, utan egentligen någon tanke på att det troligtvis hade varit bättre att handla ett jaktställ som var funktionellt mer än snyggt.

Jaktställ med funktion

Nu har vi tänkt om i vårt klädval då vi har börjat praktisera jakt på riktigt. Valet av snyggt framför funktionellt var bara en av många pinsamma saker vi gjorde i början av vår så kallade hund- och jaktkarriär (eller karriär kanske är att ta i). Vi har märkt vad det är vi saknar med våra nuvarande jaktställ, för det första så var inte byxorna särskilt flexibla utan är ganska stela och hårda (men snygga). Sedan tål de knappt någon väta vilket är helt förkastligt då det sällan är kanonväder de dagar vi är ute och tränar. Jackan vi köpte håller ungefär samma kvalitet som byxorna och saknar dessutom fickor för dessa mängder av saker som man ska ha med när man jakttränar. Så nu blir det bakläxa och några tusenlappar fattigare kommande månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: phf