Nu skall jag äntligen fixa till min släpvagn

Jag hjälpte en gammal granne att flytta från hus till lägenhet och som tack för hjälpen fick jag hans gamla släpkärra. Den var besiktigad och helt okej att köra men det fanns en anledning att han gav bort den och inte sålde den. Den behöver en hel del kärlek och omvårdnad. Och jag tror att jag har hittat platsen med släpvagnsdelar så att det räcker och blir över hos https://valeryd.se/.

Bra bromsar är A och O på en släpvagn

Det tycker iallafall jag. Det är vansinnigt skönt att känna att man har full kontroll, speciellt med lite last. Just bromsarna hade fått en liten varning vid den senaste besiktningen, de var bra nog att gå igenom, men inte mer än så. Då är det ju bättre att förekomma än att förekommas. Det är hopplöst för en icke mekaniker som jag att veta vad allt heter när man skall handla, så jag älskar denna översikt som de har till sina reservdelar till släpvagnsbromsar. Jag lyckades skruva isär på min släpvagn och har bromsbackar, fjäderset och expander på ingång.
Valeryd har alla släpvagns delar jag behöver

Bromsarna är det primära, men jag skall också passa på att fräscha upp lampglas och reflexer. De har tagit en del stryk och ser inte så jätte roliga ut. Det kanske är att överdriva, men jag fick släpvagnen gratis så då tycker jag att jag kan lägga lite på reservdelar så att den ser så fräsch ut som den kan. Sen tycker jag att det kan se ganska snyggt och häftigt ut med ett par extra markeringar på en släpvagn. Näst på tur är en lastramp till fyr-hjulingen, men det får bli efter att allt annat är klart.